Muskelaktivering fokuserar på orsaken...

Kroppen är bra på att kompensera. Den utför oftast det vi vill fast kanske på ett sätt som egentligen inte är bra för kroppen, och som eventuellt kan leda till skador och förslitningar i längden. Jag minns många krämpor i knän, höfter och i axlar och som alla andra, tänkte jag att det är väl bäst att vila...tills jag hörde talas om MAT®.

Muscle Activation Technique®, eller muskelaktivering som jag kallar det här, kom jag först i kontakt med när jag bodde i Chattanooga, Tennessee i USA. Jag klättrade väldigt mycket, och som ni kanske kan tänka er så handlar klättring helt enkelt om att komma uppåt på bästa möjliga vis. Kroppen tar mycket stryk i klättring och det finns inte en enda klättrare, proffs eller inte, som inte har ont nånstans.

Jag träffade en kille som hette Adam i Chattanooga, han var ganska ny på klättring men väldigt duktig. Vid tillfället hade han varit personlig tränare i många år och visste exakt vilka muskler som bidrog till vilka rörelser på väggen. Jag var ju själv personlig tränare och (vad jag tyckte) ganska stark. En dag övertalade Adam mig att prova MAT®. Jag hade inte riktigt förstått vad det var han försökte förklara för mig tidigare och vi hade bara klättrat ihop. Men nu befann jag mig i hans studio och jag lade mig på massagebordet. Han började med att göra muskeltester i ben, fötter och höfter. Oj oj oj, jag hade ingen kontroll alls i vissa rörelser. Sen min vänstra axel, den tricepen var ju helt körd! Inte konstigt att jag hade ont. Direkt började jag applicera detta i min egen styrketräning, tänk vad lätt det är att bli stark om man bara vet vad som är svagt!

Den dagen i februari 2014 hade jag och Adam pratat om att han ville bli min mentor. Sen dess och till och med min flytt till Sverige i juli 2017 har vi arbetat tätt tillsammans, både som kollegor och lärare och student. Jag har certifierat mig inom MAT™ och läst andra bidragande kurser och inte minst har jag påbörjat en utbildning för att bli specialist i ämnet muskelaktivering.

På den vägen är det helt enkelt, och nu hoppas jag på att sprida den här kunskapen vidare här i Sverige. Maila eller ring gärna om du har frågor, och håll koll på min Facebook sida och blogg efter framtida evenemang och erbjudanden. Välkommen till ett starkt, friskt och hälsosamt 2018!

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon