Del 5. Svar på frågor om MAT® - Kan styrketräning, stretching eller yoga också korrigera och stärka

Kanske. Om du har muskler som har blivit svaga under en längre tid på grund av fysisk stress eller en plötslig skada kan det göra att du kompenserar på ett sätt som gör att andra muskler istället blir överbelastade. I sådant fall förblir de svaga musklerna svaga medan de starka musklerna blir starkare. Detta kan leda till led besvär så som förslitningar och kroniska problem som tendonit och artros.

Det bästa du kan göra då är att få en bedömning gjord på vilka specifika rörelser du är begränsad i och vilka muskler som är försvagade så att du kan börja träna dem för att få upp rörelse och muskelfunktion. Med muskelaktiverings teknik gör vi en sådan bedömning och återställer muskelsystemet för att sen gradvis reducera obalanser med träning.

Vi rekommenderar vanligtvis att du gör övningar för att stärka upp svaga muskler en till tre gånger om dagen i två veckor för att åẗerställa muskelns kapacitet, men det kan vara olika från person till person. Om du fortsätter med aktiviteten som gjorde att du fick problem från början är det möjligt att du får vila från den tills du är helt återställd. Poängen med rätt träning är du återställer balansen i muskelsystemet för att kunna återgå till din aktivitet som vanligt.