Del 3. Svar på frågor om MAT® - Jag idrottar, kan jag öka min prestation med MAT®?

Med Muscle Activation Techniques® så nytt som det är i Sverige så får jag många frågor både på mail, social media och personligen om tekniken. I en serie som jag kallar Svar på frågor om MAT® tänker ta upp frågor som jag nyligen svarat på och som kanske hjälper dig med funderingar som du också har. Har du en annan fråga så får du gärna ställa den så jag kan inkludera den i framtida inlägg. Du får självklart också personligt svar.

Jag idrottar, kan jag öka min prestation med MAT®?

Absolut! MAT® används för att hjälpa idrottare återhämta sig från högintensiv träning och hjälper även till med att förebygga skador genom att skapa stabilitet i kroppen. MAT® förbereder kroppen att vara mer effektiv i träning och i tävlings prestation.

Idrottare tränar ofta på en högintensiv nivå för att kunna prestera på hög nivå. Med intensiv träning kommer också en större risk av skador eftersom belastningen också ökar när man tränar och tävlar ofta och länge. Stressen på muskler och leder blir större och muskler hinner sällan återhämta sig och fungerar sämre och sämre och förlorar sin sammandragnings förmåga och uthållighet.

Målet med MAT® är att hjälpa musklerna och kroppen återhämta sig innan en skada sker. Regelbunden MAT® behandling för idrottsutövare kan vara till stor hjälp och avgörande i prestation.

Några exempel på idrottare som använder sig av MAT®:

Payton Manning, Denver Broncos

Ben Pakulski, Bodybuilder pro

Willie Gold, Tennis pro

John Elway, Am. football pro

John Stockton, Utah Jazz

Chris Simms, retired NFL quarterback

John Michael Liles, Boston Bruins

och många, många, många fler....