Vad kan muskelaktiveringsteknik göra för dig?

Med muskelaktiveringsteknik (MAT®) kan vi öka din prestation, bygga styrka efter skada, förhindra skador, skapa rörlighet, reducera smärta mm. Muskelaktivering fungerar utmärkt att använda som ett komplement till idrott eller annan träning som du utför regelbundet.

Instabilitet (svaghet) i leder gör att en eller flera av musklerna som kontrollerar leden kan blir stela. Det är oftast då som vi tar till stretchning för att vad vi tror, öka rörligheten och tar bort känslan av att vi är stela. Oftast är det här kortvarigt och efter en dag, efter nästa träning eller till och med efter en timme så känner vi likadant igen och är lika stela.

Stelheten vi känner i våra leder när vi till exempel sträcker armarna uppåt eller försöker gå ner i en djup benböj, är faktiskt en försvarsmekanism som förhindrar kroppen att gå in i just det läget som är svagt. Med just den tanken i huvudet kan man föreställa sig hur kroppen får kämpa med att kompensera både här och där om man har sådana problem.

Hur kan muskelaktiveringsteknik fixa detta då?

Under en muskelaktiverings behandling går vi igenom alla rörelser i lederna för att just bedöma rörligheten och sen för att testa musklernas styrka. Detta visar mig vilka muskler som fungerar och vilka som har dålig kontakt med centrala nervsystemet och därför försämrad spänningsförmåga. Ingen muskel kan fungera om den inte kan kommunicera med centrala nervsystemet. Med specifikt manuellt motstånd får vi igång musklerna igen och åter testar dem för att försäkra att de fungerar i den nyfunna rörligheten. På mindre än en minut kan du känna dig rörligare och starkare.

Se video från MAT's skapare Greg Roskopf:

Det är lite kort och gott (och förenklat) om hur vetenskapen i muskelaktiverings teknik fungerar. Har du ytterligare frågor eller vill ha ett personligt möte om hur MAT® kan hjälpa just dig, så kontakta gärna mig.