top of page

The Full Story

Sofia Lee

En flytt från New York till Californien 2009, ledde till ett karriärbyte från grafisk designer och fotograf till personlig tränare. De första 2 åren arbetade jag mycket med gruppträning som de flesta PT's brukar göra i början av karriären, men leddes mer och mer åt utmaningen att kunna anpassa träningen till individen. Efter flytten till Charlotte, NC 2013 bestämde jag mig för att endast jobba med 1-on-1 personlig träning och startade mitt eget företag. Charlotte blev kortlivat och året därpå flyttade jag till Chattanooga i Tennessee där min karriär som PT äntligen fick blomma ut. Att arbeta individuellt med klienter visade sig vara det jag trivdes mest med och jag kände var bäst på.

Det här var, inte minst sagt, en utvecklande tid som blev av stor betydelse för min framtida karriär inom träning. Utöver mentorskap så hade jag flera otroligt skickliga kollegor som introducerade mig för bl a Resistance Training Specialist™ programmet och Muscle Activation Techniques®. Båda utbildningar som jag själv valde att gå för att utvecklas. År 2017 hade jag spenderat 20 år i USA och min man och jag bestämde oss för att flytta till Sverige där jag startade Fokus Styrka med målet att kombinera Muskelaktivering med olika typer av träning anpassad efter individens kapacitet och mål.

Idag är jag även certifierad coach i GOATA Movement och jobbare regelbundet med idrottare i flera olika sporter och flera nivåer. Vill du något med din idrottskarriär? Hör av dig. 

IMG_5748_edited.jpg
IMG_5748_edited.jpg

UTBILDNING

Certified GOATA Movement Coach

Muscle System Specialist™

Muscle Activation Techniques Specialist®

Isophit Certified Coach

Resistance Training Specialist®

Titleist Performance Institute Level 1, Power 2

ACE Cert. Personal Trainer

ACE Orthopedic Exercise Specialist

USA Weightlifting Sports Performance

Idrottsmedicin steg 1

BFA Visual Communication

BS Photography

INTRESSEN

Utomhus är där jag trivs. Jag är gärna ute i skogen eller på en strand. Favoritplatser är Kullaberg, Tahoe National Forrest, Santa Cruz klippor och strand, Lands End i San Francisco, Pigeon Mountain i Georgia, Tennessee River, Lookout Mountain i TN. 

Jag klättrar gärna, cyklar mountainbike, vandrar på egen hand eller med hund och man, reser, campar, spelar lite golf och fotboll, går på hockeymatcher, kör en Subaru, umgås med familjen, styrketränar och springer i skogen. 

I don't know why we only have photos of this one problem_!
bottom of page