top of page

The Full Story

Fokus/Styrka startades av Sofia hösten 2017. I januari 2020 anslöt även hennes man Jonathan, i företaget, som då lämnade ett yrke som motorbyggare av snabba lyxbilar bakom sig, för att utbilda sig i fysträning och Muscle Activation Techniques.

Sofia Lee

 

 En flytt från New York till Californien 2009, ledde till ett karriärbyte från grafisk designer och fotograf till personlig tränare. De första 2 åren arbetade jag mycket med gruppträning som de flesta PT's brukar göra i början av karriären, men leddes mer och mer åt utmaningen att kunna anpassa träningen till individen. Efter flytten till Charlotte, NC 2013 bestämde jag mig för att endast jobba med 1-on-1 personlig träning och startade mitt eget företag. Charlotte blev kortlivat och året därpå flyttade jag till Chattanooga i Tennessee där min karriär som PT äntligen fick blomma ut. Att arbeta individuellt med klienter visade sig vara det jag trivdes mest med och jag kände var bäst på.

Det var här, inte minst sagt, som jag upplevde en stor utveckling av mina kunskaper som blivit av stor betydelse för min nuvarande karriär. Utöver mentorskap så hade jag flera otroligt skickliga kollegor som introducerade mig för bl a Resistance Training Specialist™ programmet och Muscle Activation Techniques®. Båda utbildningar som jag själv valde att gå för att utvecklas. År 2017 hade jag spenderat 20 år i USA och min man och jag bestämde oss för att flytta till Sverige där jag startade Fokus Styrka med målet att kombinera Muskelaktivering med olika typer av träning anpassad efter individens kapacitet och mål.

Mitt arbete har under de senaste 6 åren expanderat enormt, från att endast vara anlitad av de som vill bli starka och vältränade till att lösa axelproblem som funnits i över 10 år, kunna svinga en golfklubba utan ryggsmärta, återhämtning från knäoperationer och benbrott och envisa idrottsskador som varit nära att avsluta karriären. Anledningen till att det blivit så är den breda kompetensen som jag och min man har varit lyckligt lottade att få ta del av genom lärare och mentorer världen över. Nedan kan du se alla utbildningar som vi tagit del av. 

Jonathan Lee

Jonathan spent 6 years in the US Navy before embarking upon a career in car racing. From GoKarts to NASCAR to building engines at Koenigsegg, Jonathan finally decided he wanted to learn some new skills and expand on the interest he had always had in training and sports. 

Today he is certified in Muscle Activation Techniques, GOATA Movement, Brain coaching, and several others, which is a unique combination for a trainer to have. He specializes in the biomechanic movement of the golf swing and competes in the European Longdrive Games, where he this year placed 9th in Europe in the Amateur division.

IMG_5748_edited.jpg
IMG_5748_edited.jpg

UTBILDNING

Integrated Kinetic Neurology Performance

Certified GOATA Movement Coach

Muscle System Specialist™

Muscle Activation Techniques Specialist®

Muscle Activation Techniques Jumpstart®

Certified Isophit Coach

Resistance Training Specialist®

Titleist Performance Institute Level 1, Power 2

ACE Cert. Personal Trainer

ACE Orthopedic Exercise Specialist

USA Weightlifting Sports Performance

Idrottsmedicin steg 1

BFA Visual Communication

BS Photography

UTBILDNING

GOATA Movement Coach​

Certified Braincoach

Dr. Kwon certified

Muscle Activation Techniques Specialist®

Isophit Certified Coach

Titleist Performance Institute Level 1, Power 2

ACE Cert. Personal Trainer

Jonathan.JPG
bottom of page